Feel the African Spirit

Nadat de meeste aan de beurt zijn geweest om hun TomTom shirt door haar laten signeren schuif ik semi nonchalant het boek ‘Het meisje van de Nacht’ op tafel. Ze kijkt heel verbaasd naar het boek, dan naar mij en dan kijkt ze om naar haar man. Die knikt haar trots toe. Met een grote glimlach signeert ze mijn boek.

Dat was in september 2013, ruim een week voordat ik in Berlijn mijn allereerste marathon loop.
In oktober 2014 loop ik samen met Lianne over de expo van de Amsterdam Marathon, de dag voordat ik mijn derde marathon loop. En daar staat ze, in een stand gevuld met items van haar eigen kledinglijn. We begroeten elkaar en kletsen alsof we al jaren bevriend zijn. Pas uren later besef ik dat ik er helemaal niet aan heb gedacht om een foto van ons samen te laten maken, bummer!

En dan is het 25 mei 2016. Bij Runnersworld Amsterdamse Bos geeft ze een loopclinic. Hey dat is leuk! Lianne, Monique, Udjen en ik melden ons meteen aan. We hebben nog nooit met haar kunnen lopen aangezien ze in 2013 geblesseerd was. Eindelijk mogen we met deze wonderbaarlijke vrouw trainen, we zijn dus ook super enthousiast.
Na het werk fiets ik door naar Udjen, we kletsen en eten wat en vertrekken dan richting Amsterdam. De navigatie geeft aan dat we eigenlijk veels te vroeg aankomen, dat is nieuw…
Al op de snelweg worden we een vreemde kant op gestuurd, maar ja braaf volgen we de navigatie, er zal vast wel een reden voor zijn. Nadat we al behoorlijk lang in de rondte rijden zijn we het zat. De navigatie blijft ons steeds een andere kant opsturen. Ik gooi hem uit en zet de navigatie op mijn telefoon aan. Wanneer er wordt aangegeven dat we op de plaats van bestemming zijn beseffen we dat er iets helemaal niet klopt.
Ja mutsie hier stelt voor de grap even het verkeerde adres in…..maar dat neemt niet weg dat we dus alsnog alle kanten op zijn gestuurd om ook daar een half uur later dan gebruikelijk aan te komen. Het scheelt dat deze verkeerde straat in het verlengde ligt van de juiste straat dus we zijn er bijna. Lianne vraagt via Whatsapp waar we zijn. Ik antwoord dat we er bijna zijn. Iets later geeft ze aan ons door dat ze gaan lopen. Wanneer wij de auto parkeren zien we ze net voorbij komen, we haken wel aan denken we nog. Niet dus….ze zijn nowhere to be found. Samen lopen we ons eigen rondje van 6,5km en wachten voor de winkel op de rest.

Eenmaal herenigt met iedereen volgt er eerst een groepsfoto, dan krijgen we een shirt uit haar eigen collectie (jeujj! Hele vette verrassing dit!) en mogen we met Lornah zelf op de foto.
Wie? Ohhhh nou ik heb het al de hele tijd over Lornah Kiplagat, te cool toch?!


Lornah Kiplagat:
Wereld Record: 5km (14:47 / 10km (30:32) / 10em (50:50) / 20km (62:57) / Halve Marathon (66:25)
Europees Record: 15km (46:59)
Persoonlijk Record: 25km (1:23:41) / Marathon (2:22:22)

Nadat eigenlijk iedereen al naar huis is kletsen wij nog lekker na met Lornah. We hebben het over trainingsschema’s voor de marathon, over kleding, over haar trainingscentrum in Kenia. Wanneer haar man haar erop attendeert dat ze nu toch echt weg moeten wilt ze eerst nog een paar groepsfoto’s samen met ons, krijgen we een knuffel en zit de avond erop. Weer niet samen gelopen dus maar goed we krijgen vast nog wel een kans en het was verder super gezellig!

pixlr_20160609190457415
Boven vlnr: Lornah signeert mijn boek in 2013 / Groepsfoto / Gaby en Lornah incl. photobomb by me Onder vlnr: Lornah signeert de polariod en ik heb duidelijk lol / Udjen, Lornah en ik / De gesigneerde polariod
Advertisements

Published by

Eva Boomgaard

Just a crazy bubbly girl with two cats | musicfreak | wannabe athlete | creative mastermind | loving restless soul | love2laugh | WM3 supporter 4 life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s