CPC Loop Den Haag – HM

Vorige week zondag was het weer tijd voor de CPC. Alweer mijn derde keer dat ik hieraan meedoe.
Udjen en ik reizen samen per trein richting Den Haag, eenmaal daar treffen we net buiten het station het altijd enthousiaste support/promotie team van Reis je Fit (de Supporters van Bewegen van de NS). Udjen en ik besluiten om meteen even een before-foto te maken. Op het moment dat het plaatje is geschoten en we verder kijken dan de lens lang is zien we Joanna die ook echt net is aangekomen, tijd voor een tweede before-foto dus.

pixlr.jpg

Hierna lopen we samen door naar het Malieveld om daar de businesstent van Meeùs op te zoeken. Nadat we onze startbewijzen hebben ontvangen lopen we door naar binnen. Daar treffen we Chantor, Kim, Vincent en Babette. Een paar dikke knuffels later verdwijnen we achter een aantal kamerschermen om ons om te kleden. Uiteraard missen wij voor de zoveelste keer de groepsfoto dus maken we gewoon zelf twee mini-groepsfoto’s.

pixlr_20160313101230063.jpg

Dan is het tijd om naar het startvak te verdwijnen terwijl het onverwachte zonnige weer al iets begint om te slaan. De start is om half 3 en we gaan ervanuit dat dit voor elk startvak is, dus zodra het eerste vak weg is het volgende er meteen achteraan mag. Wij starten vanuit het laatste (derde) vak en staan dus heel ver van de speakers vandaan. We tellen ongeduldig af tot half 3 aangezien het toch aardig fris begint te worden. Om half drie gebeurd er niks, tenminste niet dat wij meekrijgen in ieder geval. We horen dat er vanalles door de speakers wordt verteld maar wat is ons een raadsel. Of de start nou wordt uitgesteld weten wij dus ook niet. Dan horen we eindelijk ‘de hartslag’ door de speakers….hehe er gaat nu eindelijk wat gebeuren! Ondertussen begint het ook al iets te regenen…hiephoipiepeloi. En nog steeds staan we stil….dan na weer veels te lang wachten wederom ‘de hartslag’. Er is dus duidelijk geen gezamelijke start. Of dit voorgaande jaren ook zo was, geen idee. Van het eerste jaar kan ik het je echt niet vertellen en vorig jaar waren we ook met een groepje en was het erg warm dus dan ben je toch minder ongeduldig dan wanneer je staat te blauwbekken dus toen is het ons misschien niet opgevallen. Wanneer wij dan eindelijk richting start mogen wandelen zien we Wietse, onze eigen fotograaf van Meeùs, staan. Nog even een melig fotomoment en dan mogen we dan ein-de-lijk echt van start.

pixlr_20160313104234677.jpg

In het startvak had ik min of meer al besloten bij Udjen te blijven, dus ik ging gewoon rustig van start. Wat ik ook even was vergeten is dat de CPC niet lekker loopt. Dit weet ik nog wel heel duidelijk van het eerste jaar dat ik meeliep maar niet van vorig jaar (ook toen liepen Udjen en ik samen). Op het eerste gezicht denk je oh wat fijn zulke brede wegen, maar ondanks dat kan je gewoon niet lekker lopen. Je loopt continue vast tussen de mensen. Het links inhalen, rechts ‘lopen’ is schijnbaar een totaal onbekend begrip hier. Chantor en Vincent gaan Babette pacen om binnen de 2 uur te finishen. Zij lopen op een gegeven moment op ons uit aangezien zij links over de stoep gaan. Udjen en ik zigzaggen dan nog steeds tussen de mensen door. Wanneer we het zat zijn duiken ook wij de stoep op en voegen ons bij het drietal. Chantor en ik doen nog even een rennende knuffel (in het startvak werd erop los geknuffeld vanwege de kou en de meligheid) en we vervolgen onze weg. Onderweg spotten we Meike, Natasja en Maaike nog langs de route. Beide Me/aaike’s heb ik gezocht in dat eerste stuk, Meike zou langs de kant staan om ons aan te moedigen en Maaike deed zelf mee. Dus toen ik Maaike langs de kant zag staan was ik daar wel verbaasd over maar het zag er niet naar uit dat ze niet verder zou gaan. Later las ik het verhaal hierachter, even een tussenstop voor haar loopmaatje. We zwaaien en Udjen en ik gaan wederom verder. Na zo’n 8km krijgen we eindelijk genoeg ruimte om lekkerder te lopen. Qua energie zit ik goed, of er meer snelheid in had gezeten weet ik niet (al was ik als ik alleen was geweest in het eerste stuk wel echt gaan jagen om uit de massa te komen) maar ik lul de oren van Udjen d’r hoofd, ik vind het nodig om continue te vertellen watvoor gekke dingen mensen op hun hoofd hebben of aan hebben, wat er voor aanmoedigen te horen zijn, wat er op spandoeken staat en zelfs wat de houding is van de hond die langs het parcours zit. Ontzettend vermoeiend dus. Udjen zegt er niks over maar hoe verder we komen, hoe zwaarder Udjen het krijgt dus hoe meer ik mijn mond moet houden. Kortom we hebben het beide moeilijk haha.
De laatste 3km breken aan en wanneer we nog 2,5km moeten vermeld ik dat heel blij aan Udjen, die daarop antwoord met ‘ik wil niks meer horen tot we bij de 20km zijn’ haha en ik maar denken dat het positief nieuws was.
Dan zie ik Daphne lopen, die gaat ook niet heel erg lekker want die is veels te warm aangekleed. Wat is dat nou voor beginnersfout roep ik, ze heeft dus heel braaf naar het weerbericht geluisterd want dit zonnige weer was niet voorspelt. Daphne krijgt een stortvloed van geluid en hyperactiviteit van mij over zich heen, zo dat ben ik weer even kwijt….
Udjen en ik zijn onderweg naar de laatste bocht, daar staat Wietse. Udjen krijgt het ondertussen echt heel erg zwaar, we zijn er nu echt bijna. Daar is Wietse! Tussen de mensen door zwaaien we en Wietse hupst heen en weer om ons tussen de mensen door op de foto te zetten. Nu op naar de finish, ik begin te roepen we zijn er bijna, echt waar! Nu echt! Udjen is op maar we hoeven echt nog maar een paar meter.
Ik probeer dr af te leiden door samen naar het rode petje van Rob te zoeken, maar Rob is nowhere to be seen. Dan zie ik Ramiro op de finishlijn staan, hij ziet ons niet. Ik kom op hem afgerend en op het allerlaatste moment ziet hij me dan en schrikt zich ter pletter. We zijn er! We hebben het gehaald! Udjen heeft even tijd nodig om bij te trekken maar dan halen we onze welverdiende medaille op.

pixlr_20160313112347553.jpg

En Babette?

Ja die kanjer heeft het gered binnen de 2 uur!!

pixlr_20160313113307863.jpg

 

 

Advertisements

Published by

Eva Boomgaard

Just a crazy bubbly girl with two cats | musicfreak | wannabe athlete | creative mastermind | loving restless soul | love2laugh | WM3 supporter 4 life

One thought on “CPC Loop Den Haag – HM”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s